Ana SayfaPorofin Nedir?Ürün Bilgileri

Porofin Nedir?

Porofin’in işlevi ve etkisi

Porofin sonradan su emilimine karşı korunacak olan ve gözenekli yapı maddelerinden oluşan (duvar vs.) Nemli ve küflü yapılar için bir yalıtım maddesidir. Duvara Porofin enjekte edilerek duvar su itici hale (hidrofobik) hale gelir.böylece duvarınızdaki nem kalıcı olarak ortadan kalkar. Çoğu durumda işlenecek olan duvar ıslak olduğundan, bu koşullar altında etken maddenin içeriye sızabilmesi ve dağılabilmesi için hidrofobik madde belirli özelliklere sahip olmalıdır.

Suyla dolu bir yapı maddesi gözeneğine başka bir sıvı yerleştirmek için basınca ihtiyaç vardır, böylelikle içerisinde mevcut olan sıvı (su) itilir. Bu gerekli basınç, cihazlarla elde edilebilir. Doğa kanunları ikinci bir olanak da sağlamaktadır, kılcal basınç.

Gerekli olan kılcal basınç Porofin uygulamasında yapı maddesi gözeneklerinde oluşmaktadır çünkü Porofin suya karışmaz ve suya nazaran çok daha az bir yüzey gerilimine sahiptir. Bu da Porofin’in suya sızmasını sağlar ve suyu başka gözeneklere iter.

Porofin gözenek duvarına eriştiği anda burada su itici bir plastik film oluşmaktadır. Yapı maddesi böylelikle su itici bir alana sahip olur ve buraya su sızamaz. Bu özel bir plastikle elde edilir, bu plastik suya karışmayan çözücü içinde çözülür.

Hangi çözücü kullanılmaktadır?

Binlerce organik çözücü madde vardır, bunlardan birçoğu zararsızdır,  epey risklidir ve bazıları insan ve çevre için zararlıdır.

Biz en zararsız çözücü maddelerden birini seçtik, Parafin’i. Parafin sıvı ve katı olarak mevcuttur (mumların çoğu Parafin’den yapılır). Maalesef Parafin’in çok iyi bir çözücü özelliği yoktur.

Bu nedenle çok sıvı Parafin yağında çözülebilen bir etken madde (plastik) bulana kadar çok araştırma yapmak zorunda kaldık.

Parafin yağları güvenilirdir ve çok yönlü kullanılırlar. Bunlar bazı hafif müshil ilaçlarda mevcuttur ve burada bağırsak için kayganlaştırıcı madde olarak işlev görür, çünkü Parafin alındığı gibi vücuttan dışarıya atılır. Kozmetik ürünlere de örneğin güneş koruyucularda, Parafin yağları ışın koruyucu etken madde için çözücü olarak kullanılır.

Uzmanlar ve ekoloji ile ilgilenen kişiler için kullanılan çözücünün bazı ekolojik ve toksikolojik verileri aşağıda belirtilmiştir:

Analiz

Parafin: 100%
Aroma: 0,0001%
Benzol: 0%
Koku: kokusuz 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Broşür İndir

Broşürümüzü indirerek Kullanma klavuzundan yararlanabilirsiniz

Broşür Görüntüle

Kısa Bilgi

Porofin yapı

USTE GIT